5 Minute Journal – Een mooie start en afsluiting van je dag!

De waan van de dag, de hectiek van een gezin of het hebben van een drukke baan; allemaal ingrediënten om maar door te blijven pakken en nog een tandje bij te schakelen. Vaak voel je dat de dag door je vingers glipt. Als ik je dan aan het einde van de week vraag hoe je week is geweest, is het lastig om te herinneren wat er allemaal is geweest.

Herken je jezelf hierin?

Dan kan de volgende tip wel eens een leuk en fijn hulpmiddel voor je zijn.

De tip is om dagelijks een 5-Minute-Journal bij te gaan houden. Je schrijft elke ochtend en elke avond een paar minuten over je dag. Door te schrijven, richt je je aandacht in de ochtend op wat voor een fijns, prachtigs of moois je die dag tegemoet gaat. En met het schrijven in de avond geef je jezelf de kans om nog even terug te kijken op de fijne dingen van die dag.

Aan welke vragen kun je dan denken?

Voor de ochtend:

1: Ik ben dankbaar voor… en benoem dan 3 dingen

2: Wat zijn 3 dingen die ervoor zorgen dat vandaag een fijne dag wordt? Vaak zijn dat dingen die je doet.

3: Dagelijks bevestiging: Ik ben… (iets over jezelf, b.v. ik ben vol energie)

Voor de avond:

1: 3 Fijne dingen die vandaag gebeurd zijn.

2: Hoe had ik het vandaag nog beter kunnen maken?

What’s in it for you?

Je maakt tijd om even stil te staan, bewust te zijn van de dingen die zo vanzelfsprekend lijken maar waar je wel dankbaar voor kunt zijn. Daardoor richt je je op wat er allemaal al is, in plaats van op wat er (nog) niet is. En geloof me, dat kan zomaar eens een stuk fijner voelen!

Ik wens je een hele fijne dag en geniet van alles wat er is vandaag!

topaascoaching #topaaslifecoach #topaaswandelcoach #topaasmindfulwandelcoach