De afgelopen tijd ben ik veel aan het  schrijven geweest. Van teksten voor mijn eigen website, naar inzichten in mijn dagelijkse leven tot het schrijven van de eerste 2 delen van een vierluik verhaal.

Het enthousiasme voor het schrijven is niet altijd een onderdeel van mijn leven geweest en heeft ook een flink aantal jaren met een sip gezicht op de achter-achtergrond gestaan en kreeg niet tot nauwelijks de aandacht en kans om tot ontwikkeling te komen.

Sinds een jaar of 4-5 geleden heb ik deze oude jeugdliefde weer teruggevonden. En de “oorzaak” daarvan was het moeten schrijven van een metafoor voor een medecursist van de NLP opleiding die ik toen aan het volgen was. Een opdracht waar ik toen helemaal niet blij mee was, en ook wel tegen op zag, omdat ik aan heel die opdracht geen kop of kont kon ontdekken.

Little did I know…

Ik weet het exacte moment nog dat ineens de inspiratie voor de opdracht binnen kwam; ik stond midden in mijn plaatselijke grootgrutter en heb ter plekke de notitie-app van mijn telefoon helemaal vol lopen tikken. Iets wat ik me voor die tijd niet had kunnen bedenken. En toch voelde het ook gelijk heel vertrouwd, alsof het me eerder ook prima was afgegaan om te schrijven, mijn fantasie in te zetten of met een knipoog iets in woorden te kunnen vangen.

Uiteindelijk is dit wel weer het startschot geweest om de (vul)pen en het toetsenbord van mijn laptop weer op te gaan zoeken en in te gaan zetten voor het delen van mijn dagelijkse zaken, overpeinzingen en observaties.

Kort daarna heb ik de bron van dit bekende gevoel kunnen vinden; in mijn basisschool jaren heb ik heel veel geschreven en als er een opstel gemaakt mocht worden, hield het bij mij niet op met een A4-tje of 3 maar kreeg de leerkracht gewoon een vol geschreven schriftje van mij om na te kijken.

Ik heb nog weleens gedacht; hoe kan het dat wat ik als kind van nature deed, met de jaren zo uit het oog ben verloren?

2 Jaar geleden heb ik een bijzondere leersessie gehad bij Eric Schneider en daar is veel op zijn plaats gevallen. Vorig jaar heb ik zelfs een schijfretraite gevolgd in een heus klooster, hoeveel inspiratie wil je halen uit je omgeving!

En dat brengt mij bij de vraag: Waar was jij goed in als kind en zou je nu weer fantastisch vinden om te  ervaren?

topaascoaching #topaaslifecoach #topaaswandelcoach #topaasmindfulwandelcoach